Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 28. nedelje med letom

Oznanila 28. nedelje med letom

Kategorija :Mašni nameni Vsi

V evangeliju nam Jezus govori o odgovoru na povabilo Boga, ki je predstavljen kot kralj, na udeležbo pri svatbeni pojedini. Povabilo ima tri značilnosti: zastonjskost, širokosrčnost in univerzalnost (da je za vse). 
Krščansko življenje je ljubezenska zgodba z Bogom, v kateri Gospod zastonjsko prevzame pobudo in v kateri se nihče ne more hvaliti, da ima povabilo samo on. Nihče ni privilegiran pred drugim, je pa privilegiran pred Bogom. Iz te zastonjske, nežne in privilegirane ljubezni se rodi in se ponovno rodi krščansko življenje. Kajti, če se izgubi ljubezen, krščansko življenje postane nerodovitno, postane telo brez duše, nemogoča moralnost, skupek načel in zakonov, da mu ugajamo brez ‘enega zakaj’. A Bog življenja pričakuje življenjski odgovor, Gospod ljubezni pričakuje odgovor ljubezni. Poživimo torej spomin na prvo ljubezen, saj smo ljubljeni, povabljeni na svatbo, ker je naše življenje dar, ker je vsak dan čudovita priložnost, da odgovorimo na povabilo.
Evangelij nas torej opozarja, da je povabilo lahko tudi zavrnjeno. Številni povabljeni so rekli ‘ne’, ker so bili zasedeni s svojimi interesi. Poglejte, kako so se oddaljili od ljubezni. Ne zaradi zlobe, ampak ker imajo raje ‘svoje’: gotovosti, samopotrjevanje, udobnost in se uležejo na naslonjač zaslužka, užitka, kakšnega hobija, zaradi katerega so malo veseli. Ko srce ni razširjeno, se zapre. In ko je vse odvisno od ‘jaza’, od tega, kar je v redu, od tega, kar mi koristi, od tega, kar hočem, lahko postanem trd ter zloben in se na zloben način odzovem za prazen nič.
Svatovsko oblačilo: ponujeno je vsem. Potrebno je, da se vsak dan ponovno oblečemo z njegovo ljubeznijo, da vsak dan obnovimo izbiro za Boga. Mi smo pri krstu prijeli belo oblačilo, poročno oblačilo za Boga. Radi stopajmo brez strahu po Gospodovo odpuščanje. To je odločilen korak za vstop v svatovsko dvorano in obhajanje ljubezni z Njim..
Župnik Tadej Linasi

Razpored verouka
1. razred – s. Agnes
       torek ob 16.00
2. razred – s. Agnes
       torek ob 17.00
3. razred – ga. Narcisa
       ponedeljek ob 16.00
4. razred – ga. Karlina
       torek ob 15.00
5. razred – ga. Karlina
       torek ob 16.00
6. razred – župnik Tadej
       četrtek ob 16.00
       (na 2 tedna po 1,5h)
7. razred – župnik Tadej
četrtek ob 16.00
(na 2 tedna po 1,5h)
8. razred – g. Klemen
torek ob 16.00
(na 2 tedna po 1,5h)
9. razred – g. Klemen
torek ob 16.00
(na 2 tedna po 1,5h)

svetovalnica
Namenjena je vsem, ki ste se znašli v stiski in bi želeli s svetovalko razrešiti dileme, ki vas begajo. 
Kdaj in kje?
Vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 do 18.00 v župnijskih prostorih.
Prijave  v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00.


OKTOBER – MESEC MOLITVE ROŽNEGA VENCA – MOJA DESETKA ZA SINODO
V mesecu oktobru še posebej vabljeni k molitvi rožnega venca tako doma kot v cerkvi. Povabljeni k osebnemu molitvenemu namenu »moja desetka za sinodo«, kar pomeni, da vsak dan zmolim eno desetko rožnega venca v čast Svetemu Duhu za potek sinode.


SINODA CERKVE
Smo v času sinode Cerkve z naslovom: »Za sinodalno Cerkev: občestvo, sodelovanje in poslanstvo«. Prosimo in molimo za papeža Frančiška in sinodalno zasedanje. 


MISIJONSKA NEDELJA
Ves mesec oktober je posvečen misijonskemu poslanstvu Cerkve. Prihodnja nedelja je misijonska nedelja, ki nas z mislijo: »Goreča srca, ogenj na poti« vabi k bolj zavestni odločitvi živeti svojo vero kot misijonar. Še posebej se bomo spomnili vseh misijonarjev, ki v zelo zahtevnih okoliščinah oznanjajo evangelij. Podprimo jih z molitvijo in darovi. Zato bo vaš dar prihodnjo nedeljo namenjen za misijone. Bog vam povrni.


VEROUK
V torek ima veroučno srečanje 8. razred. 
V četrtek ima veroučno srečanje 6. razred.


MLADINSKA SREČANJA V ŽUPNIJI
Mladi, srednješolci in študenti, lepo vabljeni vsak petek zvečer ob 20.00 na mladinska srečanja v župnijske prostore.


SREČANJE ČLANOV ŽPS
V torek po večerni sveti maši vabljeni člani ŽPS na srečanje v župnijske prostore.


ROMANJE V MEDŽUGORJE
Lepo vabljeni na romanje v Medžugorje, in sicer od sobote, 28. 10. do ponedeljka, 30. 10. 2023. Cena romanja za
odraslo osebo je 124 EUR, za otroke nekaj manj. Prosimo za prijave. Ob prijavi na romanje, se plača del zneska romanja.


SLAVILNI VEČER
V petek bodo naši mladi pripravili slavilni večer v stolnici ob 20.00 pred Najsvetejšim. Z glasbo in molitvijo bomo skupaj slavili Gospoda. Lepo vabljeni.


3D VEČER
Salezijanski mladinski center vabi v petek, ob 20.00, na 3D večer z glasbenikoma Nežo in Damjanom Pančur.


Današnja božja beseda