Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznaila 3. adventne nedelje

Oznaila 3. adventne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

10. OBLETNICA STALNEGA ČEŠČENJA EVHARISTIČNEGA JEZUSA
13.01.2014 – 13.01.2024
»JEZUS V ŽIVO!«
Kaj pravijo stalni častilci o evharističnem češčenju?
»Zakaj že 10 let vztrajam pred evharističnim Jezusom? Zato, ker se pred Njim počutim kot, da sem prišla domov, v varen in topel dom. Zato, ker sem Zanj popolna, ravno takšna kot sem, z vsemi dobrimi in slabimi lastnostmi. Takšno me ima neskončno rad. Zato, ker pred evharističnim Jezusom poteka čudežna izmenjava, ko mu jaz izročam svoje radosti in skrbi, Jezus pa mi daje globok notranji mir, ki ga ne more dati nobena še tako dodelana relaksacijska tehnika tega sveta. Ne znam si predstavljati, da češčenja Najsvetejšega ne bi več imeli.« (Milena) »Pred devetimi leti sem se pridružila češčenju Najsvetejšega brez posebnih namenov. Enostavno želela sem biti pri Jezusu, živem Jezusu in biti z Njim; čas posvetiti svojemu Odrešeniku. Občutek je prelep. Vem, da sem pri Očetu, ki me z ljubeznijo spremlja, vodi in usmerja. Bogu se zahvaljujem v dobrem in slabem, ker On vidi, kaj je zame najboljše. Brez Njega sem kot cvet brez vode.« (Marija) »Češčenje Najsvetejšega zakramenta je privilegij, postane del našega mišljenja in je kot svetilnik, kot varovalka, ki nas brani in vodi.« (Erik) »Češčenje Najsvetejšega vidim kot veliko milost, saj me tja kliče in si me želi v svoji bližini Jezus sam. To je posebna molitev, ker sem lahko v tišini sam z Gospodom in ga  zrem  telesno  navzočega.« (Amadej) »Biti pred Gospodom je za naju z možem veliko veselje, privilegij in dar. Včasih se res zdi, da sva pred zapuščenim Jezusom, ko čisto sama, kleče strmiva v največji čudež na svetu. Z Jezusom tako na blizu poklepetava, pogovarjava se z Njim, glasno s svojimi besedami k njemu prinašava molitev za vse potrebe, ki jih nikoli ne manjka. Vselej tudi zapojeva, kar z radostjo napolnjuje najini srci, potem pa molčiva, da On spregovori nama. Pogosto s solzami v očeh odhajava od Njega in se trudiva blagoslov, ki ga vsakokrat prejmeva, prinašati drugim.« (Stanka) »Češčenje evharističnega Jezusa mi je nujno potrebno. Pri Njem dobim moč in veselje za vse naslednje dni. Telo in duša se spočijeta v Njegovi ljubezni. Bogu hvala.« (Dušan)

FIAT 90 ZA ŽENSKE
Sv. Terezija Benedikta od Križa je rekla: “Svet ne potrebuje tega, kar ženska ima, temveč tisto, kar ženska je.” Pridružite se 90-dnevnemu postnemu popotovanju, ki nas v molitvi in določenih odpovedih poveže z Marijo in med seboj. Pričnemo že 1. januarja. Kontakt:
aleksandra.kosir@gmail.com

OTROŠKI PEVSKI ZBOR
Vsi osnovnošolci vabljeni k prepevanju v otroškem zboru naše župnije. Vaje so ob nedeljah ob 9.00 v župnijskih prostorih. Zaradi lažje organizacije prosimo, da svojo udeležbo sporočite na:
zbor.danijel@gmail.com

SVETA SPOVED
V tednu, ki je pred nami, povabljeni k sveti spovedi. Priložnost bo od ponedeljka do sobote:
 dopoldan od 7.30 do 9.00
 popoldan od 17.00 do 19.30
Za časovni termin spovedi izven tega časa pokličite g. župnika 041 265 740.

BOŽIČNA DVETDNEVNICA
Smo v času božične devetdnevnice. Lepo vabimo k večernim svetim mašam, še posebej otroke, da pripravijo Jezusu jasli s slamo.

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA
Skavti so v našo župnijo prinesli lučko miru iz Betlehema. Na voljo so vam svečke, da boste plamen luči lahko ponesli domov.

BOGOSLUŽJA SVETEGA VEČERA
Prihodnjo nedeljo je sveti večer, s katerim vstopamo v praznik Jezusovega rojstva – božič. Lepo vabljeni k bogoslužjem svetega večera. Ob 20.00 bo maša svetega večera za otroke in družine, ter blagoslov letošnjih velikih župnijskih jaslic. Ob 22.00 bo sveta maša svetega večera v Marijini cerkvi.

POLNOČNICA
Lepo vabljeni k slovesnemu bogoslužju polnočnici, ki jo bo na sveti večer ob polnoči daroval škof Maksimilijan. V slovesnost polnočnice bomo stoplili z božičnico, ki se bo pričela ob 23.45. Lepo povabljeni.


BOŽIČNA ZGODBA
V soboto, 30. decembra ob 16.00, bo predstavljena božična zgodba v pesmi, besedi in igri. Lepo vabljeni.

VINCENCIJEVA DRUŽINA NAŠE ŽUPNIJE
Vincencijeva konferenca dobrote deluje v župniji sv. Danijela od leta 1997, toda raje se imenujemo Vincencijeva družina. V začetku je bilo njeno področje delovanja zelo široko (skrb za brezdomce, fizična pomoč na domovih ostarelih, pomoč otrokom pri učenju, varstvu otrok). Prostovoljcev je vedno manj, zato se je naše delo skrčilo. Za božič in veliko noč – dvakrat v letu obiščemo okrog 115 starejših in bolnih v domovih za upokojence (Dom ob Savinji, Dom sv. Jožef, Dom v Laškem) in po njihovih domovih ter jih obdarimo z majhnimi pozornostmi. Nekaj socialno šibkejših družin obdarimo z večjimi paketi. Pred leti smo jih obiskovali tudi po drugih domovih za upokojence. Žal, za marsikoga, ki je bil naš zvesti župljan, ne vemo, kje preživlja starost. Prosimo svojce, da nam sporočite naslove vaših starejših sorodnikov, ki so bili naši župljani, da jih bomo obiskali. Enkrat letno organiziramo sv. mašo za ostarele in bolne župljane z možnostjo prejema bolniškega maziljenja. Po sv. maši se dobimo na zakuski in prijetnem druženju, ki jim ostane v lepem spominu. Veseli bomo, če se nam boste s prostovoljnim delom ali darom pridružili kot podporni član Vincencijeve družine.

OGREVANJE CERKVE IN ŽUPNIJSKIH PROSTOROV
V zadnjem dobrem letu se je strošek energentov kurjave, zlasti zemeljskega plina zelo povečal in v kurilni sezoni za župnijo pomeni glavni strošek. Skušamo biti racionalni. Kar nekaj vprašanj in pobud je bilo, da bi bila cerkev bolj redno ogrevana, vsaj v času svetih maš. Temperirati je potrebno tudi ostale župnijske prostore. Da bi lažje zmogli, se na vas obračam s prošnjo za vaš oseben dar, dar po svojih zmožnostih, za namen ogrevanje. Hvala za razumevanje in Bog vam povrni.

NAMENITEV DOHODNINE ŽUPNIJI
Fizične osebe lahko v naši državi do 31. decembra 2023 brezplačno namenijo 1 % svoje dohodnine (tudi) naši župniji. Kar je odlična priložnost, kako lahko kot župljani skrbimo za našo župnijo. V letu 2022 je bilo z namenitvijo dela dohodnine razdeljenih 12,4 milijona evrov, nerazporejenih pa je ostalo 11,4 milijona evrov. Nerazporejena sredstva so ostala v državnem proračunu in so bila preko razpisov dodeljena nevladnim organizacijam. Na prostoru za verski tisk imate obrazec, ki ga lahko izpolnite in oddate v župniji ali pošljete na FURS Celje.


Današnja božja beseda