Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 1. adventne nedelje

Oznanila 1. adventne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

  1. OBLETNICA STALNEGA ČEŠČENJA EVHARISTIČNEGA JEZUSA
    13.01.2014 – 13.01.2024
    »JEZUS V ŽIVO!«
    Ja, res bo minilo že 10 let, odkar je naša župnija prejela posebno milost skoraj vsakodnevnih celodnevnih češčenj evharističnega Jezusa v stolnici. Kako se je vse skupaj začelo? Kot vsako leto je bilo tudi leta 2011 v naši župniji tridnevno celodnevno evharistično češčenje. Ker sem bil takrat vodja komisije za liturgijo pri ŽPS, sem se odločil, da poskušam to dogajanje vsebinsko nekoliko obogatiti. Na internetu sem dobil polno idej iz drugih slovenskih župnij, kaj vse je mogoče narediti, da se evharistično češčenje vernikom čimbolj približa. Še posebej so me prevzele spletne strani ameriških župnij, v katerih poteka neprekinjeno evharistično češčenje – 24 ur na dan, vsak dan. Prišlo je do ideje, navdiha, ki sta skozi čas postajala vedno močnejša. Zaupal sem ju nekaterim prijateljem in znancem s prošnjo, da molijo za to, da bi skupaj razločili, če je to v Božjem načrtu za nas. Po treh mesecih molitve in razločevanja je 11. junija 2013 ŽPS z g. opatom Marjanom na čelu idejo sprejel z odobravanjem. Po molitvenih in drugih pripravah smo v adventu 2013 sprožili akcijo zbiranja prijav vernikov, ki so/ste bili pripravljeni postati stalni častilci evharističnega Jezusa. Odziv je bil, hvala Bogu, navdušujoč! Namen našega stalnega evharističnega češčenja je isti kot v vseh drugih župnijah po svetu, v katerih neprekinjeno častijo evharističnega Jezusa – vračati ljubezen Gospodu, ki nas neprenehoma neskončno ljubi. Božja volja je bila in je (še), da v naši stolnici že 10 let skoraj vsak dan častimo evharističnega Jezusa, istega Jezusa, ki se je rodil v Betlehemu, hodil po Sveti deželi, ki je za nas trpel in umrl ter tretji dan vstal od mrtvih – častimo živega Jezusa, ki je neprestano z nami pod podobo kruha, v evharistiji, ki je JEZUS V ŽIVO.
    Matej Prepadnik, koordinator

ADVENTNE KATEHEZE
V adventu vsako soboto, ob 19.00, vabljeni na sinodalne adventne kateheze škofa Maksimilijana v celjsko stolnico. Škof Maksimilijan je bil v mescu oktobru na zasedanju škofovske sinode v Rimu in nam bo skozi kateheze predstavil, kje v procesu sinode smo in kako naprej. Druga kateheza, bo v soboto, 9. decembra.
Lepo vabljeni.

OTROŠKI PEVSKI ZBOR
Vsi osnovnošolci vabljeni k prepevanju v otroškem zboru naše župnije. Vaje so ob nedeljah ob 9.00 v župnijskih prostorih. Zaradi lažje organizacije prosimo, da svojo udeležbo sporočite na:
zbor.danijel@gmail.com

NEDELJA KARITAS
Danes je nedelja Karitas. Bog vam povrni za vaš dar za potrebe Karitas.

VRTEC DANIJELOV LEVČEK PRI SVETI MAŠI
Prihodnjo nedeljo bodo pri sveti maši ob 10.00, sodelovali otroci našega vrtca Danijelov levček.

PRAZNIK BREZMADEŽNEGA SPOČETJA DEVICE MARIJE
V petek je praznik brezmadežnega spočetja Device Marije. Sveti maši v stolnici bosta ob 7.30 in 19.00, v Marijini cerkvi ob 9.00. Lepo povabljeni k prazničnemu bogoslužju.

CELJE – SV. CECILIJA (KAPUCINI)
V sredo bo pri Sv. Ceciliji v Celju srečanje bolnikov z rakom, njihovih spremljevalcev in drugih. Ob 17.30 molitev rožnega venca, ob 18.00 maša. Pred sklepom maše bo blagoslov z relikvijami sv. Leopolda Mandića, zavetnika bolnikov z rakom. Pred in med mašo priložnost za adventno spoved.

SLOVESNO ČEŠČENJE SV. REŠNJEGA
TELESA
V nedeljo (danes) in ponedeljek, 3. in 4. decembra bo v
stolnici, v sredo, 6. decembra pa v Marijini cerkvi potekalo
slovesno celodnevno češčenje Najsvetejšega zakramenta.
PROGRAM:
NEDELJA – STOLNICA
12.15 začetek češčenja
19.00 zaključek češčenja, sv. maša
PONEDELJEK – STOLNICA
07.30 sv. maša in začetek češčenja
19.00 zaključek češčenja, sv. maša
SREDA – MARIJINA CERKEV
08.00 sv. maša in začetek češčenja
19.00 zaključek češčenja, sv. maša
Še posebej v teh dneh naša župnija (in vsak posameznik) pred evharističnim Jezusom moli v imenu cele škofije. Vsi župljani ste lepo vabljeni, da v času slovesnega češčenja evharističnega Jezusa sami, v dvoje, z družinami, s skupinami… vsaj na kratko obiščete evharističnega Jezusa, ki nam tudi danes kot pravi človek in pravi Bog s svojo telesno navzočnostjo pod podobo kruha želi biti blizu. K sodelovanju pri slovesnem češčenju Najsvetejšega zakramenta lepo vabljene tudi vse skupine, ki delujete v naši župniji. Svoj termin sodelovanja sporočite na spodnji kontakt.
Info: GSM 031 209 962 ali cescenje@gmail.com

V ADVENTU POSTANI MOŽ UPANJA
V 22-ih dneh adventnega časa bodo možje po svetu med potovanjem v Betlehem z Jožefom in Marijo rasli v teološki kreposti upanja. Tvoja pot do upanja se lahko začne že ta advent. Začnemo danes, 3. decembra, srečanja pa bodo vsak torek. Prvo adventno srečanje bo že 5. decembra. Stebri naše duhovne poti so: molitev, asketstvo in bratstvo.
Informacije: 041 513 800, matevz.zimsek@gmail.com

DOBRA KNJIGA
Vsi, ki imamo radi dobre knjige se bomo srečali v torek, 30. januarja 2024, ob 18. uri v župnišču. Podelili si bomo misli o prebrani knjigi Kamav tu, ki jo je napisal Rudi Mlinar. Naslov v romščini pomeni »ljubim te« in nakazuje, da je v središču zgodbe ljubezenski odnos. Odpira pa še vprašanja o drugačnosti, nestrpnosti, sovraštvu in segregaciji, a hkrati tudi o dobroti, usmiljenju, pomoči in ljubezni. Knjiga je izšla pri Celjski Mohorjevi Družbi, na voljo je tudi za izposojo v Osrednji knjižnici Celje.
V drugi knjigi, Živi in pričuj, nas pisatelj opominja, da je pričevanje o veri naloga vseh katoličanov. Naša vera ne more rasti, če jo ljubosumno skrivamo pred svetom. In ko nas cerkveno učiteljstvo kliče k »novi evangelizaciji«, to nikakor ni naloga le za škofe in duhovnike. Na preprost način nam razloži resnično vsebino nove evangelizacije in nam pokaže poti, po katerih lahko tudi sami postanemo oznanjevalci in pričevalci. Napisal jo je ameriški teolog in pisatelj Scott Hahn. Izšla je pri založbi Družina.


Današnja božja beseda