Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila nedelje svete družine

Oznanila nedelje svete družine

Kategorija :Oznanila Vsi

10. OBLETNICA STALNEGA ČEŠČENJA EVHARISTIČNEGA JEZUSA
13.01.2014 – 13.01.2024
»JEZUS V ŽIVO!«
Svetniki o evharističnem Jezusu
Vemo, da so bili vsi svetniki strastni častilci svete evharistije, saj so vedeli, kolikšne milosti po njej dobivajo. Čas, ki so ga preživeli združeni z Jezusom v češčenju, je bil zanje najdragocenejši. Učimo se od njih!
»Mnogi so pripravljeni čakati v neskončnih vrstah, da bi prišli na koncert ali nogometno tekmo. Ne vidim pa nobenih vrst v cerkvah, kjer je navzoč evharistični Jezus. Nad tem bi se morali zamisliti… Očitno ljudje tega še niso dojeli, da je Jezus med nami navzoč telesno, tako kot je bil v času svojega zemeljskega življenja navzoč med prijatelji. Če bi se nad tem resno zamislili, ga ne bi pustili samevati v tabernaklju, kjer nas ljubeznivo čaka.« (bl. Carlo Acutis)
»Cerkev nam je zaupala veliko apostolsko nalogo, da prinašamo Kristusa v srca ljudi. Dati jim moramo Jezusa. Toda če Jezusa nimamo, ga ne moremo dati. Zaradi tega potrebujemo evharistijo. Res je, naš način življenja je težak. Mora biti takšen. Ne gre samo za tvarno uboštvo, ampak za uboštvo okolja, obdanosti s trpečimi ljudmi, s smrtjo. Samo evharistija, samo Jezus nam more dati veselje, da izvršujemo svojo delo s smehljajem.« (sv. Terezija iz Kalkute)
»Tisoč let preživetih v uživanju človeške slave ni vrednih niti ene ure preživete v sladkem občestvu z Jezusom v Presvetem zakramentu.« (sv. pater Pij)
»Kadar sem pred tabernakljem, lahko rečem samo eno stvar našemu Gospodu: ‘Moj Bog veš, da te bom ljubila.’ In občutim, da moja molitev ne utruja Jezusa, ker pozna  nemoč svoje uboge male žene, je zadovoljen z njeno dobro voljo.« (sv. Terezija Deteta Jezusa)
»Bodite prepričani, da vam trenutki pred Najsvetejšim dajejo največ moči za življenje in največjo tolažbo v času smrti ter v večnosti.« (sv. Alfonz Ligvorij)
»Čas, ki ga porabim pred Najsvetejšim, je v mojem življenju najbolje porabljen čas.« (sv. Katarina Genovska)
»Ne pozabi vsak dan obiskati Jezusa v tabernaklju; čeprav le na kratko, samo ne pozabi Ga.« (sv. Janez Bosko)
»Za pogovor s Teboj, o Kralj slave, ne potrebujem nikogar drugega, ti si vedno pripravljen v oltarnem zakramentu, da si navzoč za vse. Vsi, ki hrepenijo po Tebi, Te bodo vedno našli tu in se pogovarjali s Teboj iz obličja v obličje.« (sv. Terezija Avilska)

OGREVANJE CERKVE IN ŽUP. PROSTOROV
V zadnjem letu se je strošek energentov kurjave, zlasti zemeljskega plina zelo povečal in v kurilni sezoni za župnijo pomeni glavni strošek. Skušamo biti racionalni. Kar nekaj vprašanj in pobud je bilo, da bi bila cerkev bolj redno ogrevana, vsaj v času svetih maš. Temperirati je potrebno tudi ostale župnijske prostore. Da bi lažje zmogli, se na vas obračam s prošnjo za vaš oseben dar, dar po svojih zmožnostih, za namen ogrevanje. Hvala za razumevanje in Bog vam povrni.

STARO LETO
Danes, v nedeljo, je zadnji dan v tem letu. Povabljeni k zahvalni sveti maši v stolnico ob 23.00.

NOVO LETO – MARIJA, BOŽJA MATI IN DAN MIRU
Jutri, v ponedeljek, je novo leto, praznik Marije, Božje Matere in dan miru. Svete maše bodo kakor ob nedeljah. Lepo vabljeni, da z molitvijo vstopimo v novo leto.

SVETI TRIJE KRALJI – GOSPODOVO RAZGLAŠENJE
V soboto je praznik svetih treh kraljev. Svete maše bodo v stolnici ob 7.30 in ob 19.00, v Marijini cerkvi pa ob 9.00. Ta dan bo blagoslov krede, kadila in vode.

NEDELJA JEZUSOVEGA KRSTA
Prihodnja nedelja je nedelja Jezusovega krsta. Pri sveti maši bomo obnovili krstne obljube, ki so jih pri našem svetem krstu za nas izrekli starši in botri.

PRVI ČETRTEK, PRVI PETEK, PRVA SOBOTA
Na prvi četrtek vabljeni k molitvi za duhovne poklice. Na prvi petek bo obisk bolnikov na domu. Iz petka na soboto vabljeni k nočnemu češčenju Najsvetejšega.

PRVA NEDELJA
Naslednja nedelja je prva v mesecu. Vaš dar bo namenjen za stroške kurjave v stolnici in v župnijskih prostorih. Bog povrni za vaš dar.

BLAGOSLOVI DOMOV IN DRUŽIN
V začetku leta je lepa priložnost za blagoslov vaše družine in doma. Kdor želi, naj prosim sporoči g. župniku Tadeju ali g. opatu Marjanu.

VEROUK
V tem tednu ni verouka.

PASTORALNA STATISTIKA ZA LETO 2023
Pri svetem krstu je bilo 23 otrok. Poroki sta bili 2. Cerkvenih pogrebov je bilo 84. Na prvo sveto spoved in prvo sveto obhajilo se pripravlja 9 veroučencev. Na zakrament svete birme se pripravlja 18 veroučencev. Verouk obiskuje 71 veroučencev. V družinsko katehezo je vključenih 36 družin.

OTROCI ZA OTROKE
Otroci so pri verouku prejeli adventne koledarje, ki so jih skozi ves advent nagovarjali v posebnih zgodbah. Hkrati pa so bili povabljeni k solidarnosti in dobroti do svojih sovrstnikov. Povabljeni, da zbrane darove položite v župnijske jaslice. Bog povrni za vsak dar.

MOŠKI PEVSKI ZBOR IZ VOJNIKA V GOSTEH V STOLNICI
Prihodnjo nedeljo bo v stolnici pri sveti maši ob 10.00 prepeval Moški pevski zbor iz Vojnika.

KONCERT BOŽIČNIH PESMI V STOLNICI
V soboto, na praznik svetih treh kraljev, ob 18.00, povabljeni v stolnico, na koncert božičnih pesmi harfistke Erike Frantar in sopranistke Špele Rošer.

VERSKI TISK
Povabljeni, da obnovite naročnino na verski tisk ali postanete novi naročnik. Lahko pa naročite tudi po pošti.

SVETOVALNICA
Namenjena je vsem, ki ste se znašli v stiski in bi želeli s svetovalko razrešiti dileme, ki vas begajo. Kdaj in kje? Vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 do 18.00 v župnijskih prostorih. Prijave v župnijski pisarni osebno ali po telefonu
(03) 426 19 00.


Današnja božja beseda