Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila nedelje Jezusa Kristusa

Oznanila nedelje Jezusa Kristusa

Kategorija :Oznanila Vsi

10. OBLETNICA STALNEGA ČEŠČENJA EVHARISTIČNEGA JEZUSA
13. 1. 2014 – 13. 1. 2024
»JEZUS V ŽIVO!«
Cerkev in papeži o češčenju evharističnega Jezusa
Cerkev je neuničljiva, ker ji je Jezus dal srce – evharistijo. Evharistija je srce Cerkve. Vse iz nje izhaja in vse se vanjo steka. Zato nas papeži brez izjeme močno spodbujajo k češčenju evharističnega Jezusa.
Papež sv. Janez XXXIII: Evharistija je vedno studenec žive vode, iz katerega izvirajo vsem dosegljivi zakladi milosti; studenec, pri katerem lahko vsak zajame moč za premagovanje vsakdanjih težav, pogum za trdno izpovedovanje vere, velikodušnost v ljubezni in služenju bratom. Tam pa, kjer se ljudje oddaljujejo od Kristusa, ko evharistična gorečnost oslabi ali ugasne, se ljudje zelo težko razumejo, ljubezen se ohladi, greh preplavi duhove in srca. Ko smo okrepljeni s Kristusovo navzočnostjo, se nam ni treba ničesar bati.
Papež sv. Janez Pavel II.: Ni nevarnosti za pretiravanje v skrbi za evharistično skrivnost, kajti v tem zakramentu je povzeta vsa skrivnost našega odrešenja. Jezus nas čaka v tem zakramentu ljubezni. Bodimo velikodušni s svojim časom, da bi se srečali z Njim v adoraciji in kontemplaciji, ki je polna vere in pripravljena popraviti velike napake in zločine sveta. Naj naše češčenje nikoli ne preneha. Upam, da se bo ta oblika neprekinjenega češčenja Najsvetejšega s stalno izpostavitvijo presvetega zakramenta nadaljevala tudi v prihodnje. Še posebej upam na ustanovitev neprekinjenega evharističnega češčenja v vseh župnijah in krščanskih skupnostih po vsem svetu.
Papež Benedikt XVI.: Pastirjem Cerkve in Božjemu ljudstvu živo priporočam tako osebno kot skupno češčenje Najsvetejšega. Želim izraziti občudovanje in podporo vsem tistim ustanovam posvečenega življenja, katerih člani pomemben del svojega časa posvečajo evharističnemu češčenju. Tako dajejo vsem zgled, kako jih oblikuje Gospodova navzočnost. Prav tako želim opogumiti tista občestva vernikov in bratovščine, ki sprejemajo to prakso kot posebno nalogo in tako postajajo kvas kontemplacije za vso Cerkev, s čimer kličejo v spomin osrednje mesto Kristusa v življenju posameznika in občestva.
Papež Frančišek: Ko častimo Gospoda Jezusa, prisotnega v evharistiji, dobimo nov pogled tudi na lastno življenje. Jaz nisem to, kar imam, in uspehi, ki jih dosežem; vrednost mojega življenja ni odvisna od tega, kaj lahko pokažem, in se ne zmanjša, ko doživljam poraze in neuspehe. Sem ljubljeni otrok, Bog me je blagoslovil, me odel v lepoto in želi, da bi bil prost vsake sužnosti. Kdor časti Boga, ne postane suženj nikogar in je svoboden. Sanjajmo Cerkev, ki poklekne pred evharistijo in časti Gospoda, prisotnega v kruhu, in ki se zna tudi nežno in sočutno skloniti pred ranami trpečih, dvigniti uboge, obrisati solze trpečih in postati kruh upanja in veselja za vse.

URADNE URE
Ponedeljek: 8.00 – 11.00 in 17.00 – 18.00
Torek: 8.00 – 11.00 in 17.00 – 18.00
Sreda: Ni uradnih ur.
Četrtek: 8.00 – 11.00 in 17.00 – 18.00
Petek: 8.00 – 11.00 in 17.00 – 18.00
Župnik je dosegljiv tudi izven tega časa, po telefonu ali e-naslovu:
Župnik Tadej Linasi:
0 4 1 2 6 5 7 4 0
tadej.linasi@rkc.si
Župnijska pisarna:
( 0 3 ) 4 2 6 1 9 0 0
celje.danijel@gmail.com

BLAGOSLOVI DOMOV IN DRUŽIN
V začetku leta je lepa priložnost za blagoslov vaše družine in doma. Kdor želi, naj to prosim sporoči g. župniku Tadeju ali g. opatu Marjanu.

VEROUK
V prihodnjem tednu je zopet reden verouk. V torek je verouk za 8. razred, v četrtek pa za 6. razred.

OTROCI ZA OTROKE
Otroci so pri verouku prejeli adventne koledarje, ki so jih skozi ves advent nagovarjali v posebnih zgodbah. Hkrati pa so bili povabljeni k solidarnosti in dobroti do svojih sovrstnikov. Povabljeni, da zbrane darove položite v župnijske jaslice. Bog povrni za vsak dar.

VERSKI TISK
Povabljeni, da obnovite naročnino na verski tisk ali postanete novi naročnik. Lahko pa naročite tudi po pošti.

OGREVANJE CERKVE IN ŽUPNIJSKIH PROSTOROV
V zadnjem letu se je strošek energentov kurjave, zlasti zemeljskega plina zelo povečal in v kurilni sezoni za župnijo pomeni glavni strošek. Skušamo biti racionalni. Kar nekaj vprašanj in pobud je bilo, da bi bila cerkev bolj redno ogrevana, vsaj v času svetih maš. Temperirati je potrebno tudi ostale župnijske prostore. Da bi lažje zmogli, se na vas obračam s prošnjo za vaš oseben dar, dar po svojih zmožnostih, za namen ogrevanja. Hvala za razumevanje in Bog vam povrni.

PRAZNOVANJE 10. OBLETNICE ČEŠČENJA NAJSVETEJŠEGA ZAKRAMENTA
januarja 2014 je bil sončen in mrzel ponedeljek po nedelji Jezusovega krsta, ko se je po jutranji sv. maši ob 7.00 začela uresničevati milost vsakodnevnih celodnevnih češčenj evharističnega Jezusa. Na ta način smo v Celju odgovorili na Jezusovo ljubezen do nas. In to še vedno počnemo ter vas k sodelovanju neutrudno vabimo. Za okroglo obletnico se spodobi, da jo dobro praznujemo. Zato smo se odločili za 2-dnevno praznovanje. Program je naslednji:
• sobota, 20. januarja, ob 17.00 v župnijskih prostorih srečanje s
s. Andrejo Godnič (uršulinko, misijonarko) na temo »Jezus v živo!«
• nedelja, 21. januarja, ob 10.00 v stolnici škofova zahvalna sv. maša
K praznovanju lepo vabljeni čisto vsi, ker je tudi evharistični Jezus za vse brez izjeme.

SVETOVALNICA
Namenjena je vsem, ki ste se znašli v stiski in bi želeli s svetovalko razrešiti dileme, ki vas begajo. Kdaj in kje? Vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 do 18.00 v župnijskih prostorih. Prijave v župnijski pisarni osebno ali po telefonu
(03) 426 19 00


Današnja božja beseda