Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 3. postne nedelje

Oznanila 3. postne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

PETKOVA PRIČEVANJA
Smo v času sinode Cerkve, ki nas spodbuja k osebnemu pričevanju izkustva Boga v svojem vsakdanjem življenju. Zato nas bodo ob petkih pri večerni sveti maši nagovarjali pričevalci iz našega župnijskega občestva.

LETO MOLITVE
Molimo drug za drugega. Kdor moli, vrata svojega srca vedno pusti na stežaj odprta: za vse – za tiste, ki molijo, ne da bi vedeli, da molijo; za tiste, ki ne molijo, a v sebi nosijo zadušljivi krik; za tiste, ki so se zmotili in so se izgubili na poti. Gre za to, da se na druge gleda z očmi in s srcem Boga, z njegovim sočutjem in nežnostjo. Molitvena spodbuda tega tedna: »Z nežnostjo bom molil za druge.«
papež Frančišek

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA
Vsak postni petek je pred večerno sveto mašo ob 18.30 molitev Križevega pota. Lepo povabljeni.

MINISTRANTSKO SREČANJE
V petek ob 17.30 povabljeni ministranti na ministrantsko srečanje.

VEROUČNE POČITNICE
V četrtek ima verouk 6. razred.

MOLITVENI SHOD OB BOŽJEM SLUŽABNIKU IZIDORJU ZAVRŠNIKU
Prihodnjo nedeljo, 10. marca lepo vabljeni na slovesnost ob 81. obletnici darovanja življenja iz ljubezni do bližnjega božjega služabnika Izidorja Završnika. Ob 15.00 bo v župnijski cerkvi na Gomilskem molitveno srečanje in predstavitev evangeljskih kreposti Izidorja Završnika, zatem pa bo sveta maša, ki jo bo vodil škof Maksimilijan.
Lepo vabljeni.

SREČANJE ČLANOV VINCECIJEVE DRUŽINE
V torek ob 17.00 vabljeni člani Vincencijeve konference na srečanje v župnijske prostore.

SVETA SPOVED
V postnem času povabljeni k sveti spovedi. Priložnost je pred in med sveto mašo. Ob petkih pri večerni sveti maši spoveduje kapucin p. Vinko Škafar.

MOJA PODOBA BOGA – TEMATSKI VEČER
Društvo katoliških pedagogov vabi na pogovorni tematski večer: Moja podoba Boga, ki bo v četrtek ob 19.30 v župnijskih prostorih. Lepo vabljeni vsi.

RADIJSKI PRENOS SVETE MAŠE
Prihodnjo nedeljo bo ob 10.00 iz stolnice radijski prenos svete maše. Lepo
vabljeni k sveti maši in sodelovanju.

PREDSTAVA GLEDALIŠČA PETRA SIMONTIJA
Vabljeni na dobrodelno gledališko predstavo z naslovom Sprt na obroke, Ljubiteljskega gledališča Petra Simonitija, ki bo v sredo, 6. 3. 2024, s pričetkom ob 18.30 v Barbarini dvorani Pokrajinskega muzeja Celje.

VPIS V ŽUPNIJSKI VRTEC DANIJELOV LEVČEK
Župnijski vrtec Danijelov Levček vabi k vpisu otrok za novo šolsko leto 2024/2025, ki bo potekal od 4. do 15. marca 2024. Vpis je v tri enote vrtca: Enota Center, Aškerčeva ulica 7a, Celje; Enota Slomšek, Don Boskov trg 1, Celje in Enota Vojnik, Celjska cesta 24b, Vojnik. Več informacij najdete: https://levcek.si | 031 795 300 | renata@levcek.si

DOBRA KNJIGA
Vsi, ki imamo radi dobre knjige, se bomo tokrat izjemoma srečali prvi torek v mesecu, 5. marca 2024, ob 18.00 v župnišču. Podelili si bomo misli o prebrani knjigi Senca brez človeka. Pisateljica Nataša Konc Lorenzutti v svojem zgodovinskem romanu opisuje zgodbe v vojni ukradenih slovenskih dojenčkov in otrok, vključenih v Himmlerjev razvpiti program Lebensborn. Avgusta 1942 so nacisti v Celju ukradli 645 slovenskih otrok, ki so jih odpeljali na ozemlje Tretjega rajha. Približno trideset malčkov, večinoma še dojenčkov, je prestalo »rasne selekcije«, zato so bili iz otroških taborišč urada za utrjevanje nemštva premeščeni v dom Sončna poljana v Kohren-Sahlisu blizu Leipziga. Tam so jih lahko prevzeli bodoči nemški rejniki, ki so bili vsaj na videz zvesti režimu, niso pa vedeli, da jemljejo ukradene otroke. Roman je nastal po pričevanjih nekaterih še živečih otrok, ki so prehodili strašne poti številnih grozodejstev.

SVETOVALNICA
Namenjena je vsem, ki ste se znašli v stiski in bi želeli s svetovalko razrešiti dileme, ki vas begajo.
Kdaj in kje? Vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 do 18.00 v župnijskih prostorih.
Prijave v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00.


Današnja božja beseda