Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 4. velikonočne

Oznanila 4. velikonočne

Kategorija :Oznanila Vsi

MOLITEV SVETEGA OČETA
Nebeški Oče, vera, ki si nam jo dal v tvojem Sinu Jezusu Kristusu, našem bratu, in plamen ljubezni, ki ga je Sveti Duh izlil v naša srca, naj v nas prebujata blagoslovljeno upanje v prihod tvojega kraljestva. Naj nas tvoja milost preobrazi, da bomo marljivo gojili seme evangelija, ki bo prekvasilo človeštvo in ves svet, ko zaupno pričakujemo novo nebo in novo zemljo, v katerem bodo premagane sile zla in se bo za vselej razodela tvoja slava. Naj milost jubileja v nas, romarjih upanja, oživlja hrepenenje po nebeških dobrinah in na ves svet izliva veselje in mir našega Odrešenika. Tebi, blagoslovljeni in večni Bog, bodi hvala in slava na veke vekov.
Amen.

NEDELJA DOBREGA PASTRIJA – SVETOVNI MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE
Današnja 4. velikonočna nedelja, je nedelja Dobrega Pastirja in svetovni molitveni dan za duhovne poklice. Svetovni dan molitve za poklice nas vsako leto povabi k razmisleku o dragocenem daru klica, ki ga Gospod namenja vsakemu izmed nas, na verno ljudstvo na poti, da bi lahko sodelovali pri njegovem načrtu ljubezni in utelesili lepoto evangelija v različnih življenjskih položajih. Poslušati Božji klic še zdaleč ni od zunaj naložena dolžnost, pa čeprav v imenu nekega verskega ideala; pač pa je to najbolj varen način, ki nam je na voljo, da gojimo željo po sreči, ki jo nosimo v sebi. Naše življenje je uresničeno in izpolnjeno, ko odkrijemo, kdo smo, kakšne so naše lastnosti, na katerem področju jih lahko dobro uporabimo, katero pot lahko prehodimo, da bomo postali znamenje in orodje ljubezni, sprejemanja, lepote in miru v okolju, v katerem živimo.

VEROUK
V četrtek ima verouk 6. razred.

PRAZNIK SV. MARKA IN PROŠNJA PROCESIJA
V četrtek je praznik sv. Marka, evangelista. Pri jutranji sveti maši ob 7.30 bo prošnja procesija za blagoslov zemlje in našega dela. Tradicija prošnje procesije sega v predkrščanske čase in je prevzela tudi elemente rimskih in germanskih običajev. V krščanstvu so prošnji dnevi in prošnje procesije znane od 4. stoletja, ko so v Rimu uvedli prošnjo procesijo po poljih na god sv. Marka (25. april). V poznem 5. stoletju so v Južni Franciji po potresu in slabih letinah imeli tri prošnje dneve pred praznikom Gospodovega vnebohoda, ki so bili povezani s postom in prošnjimi procesijami. To tradicijo je prevzel papež Leo III. v 8. stoletju. Verniki so prosili Boga za milost, rodovitnost za polja, proti toči, pozebi in drugim neurjem.

VEČER O BLAŽENEMU ANTONU MARTINU SLOMŠKU
Društvo katoliških pedagogov vabi na predavanje o bl. Antonu Martinu Slomšku, ki bo v četrtek, 25. aprila 2024, ob 19.30, po večerni sveti maši v župnišču sv. Danijela v Celju. O velikem in blagem Slovencu bo spregovoril eden največjih njegovih poznavalcev nadškof dr. Marjan Turnšek: »Ko se je Slomšek aprila leta 1846 pred praznikom sv. Marka peš odpravil v Celje, ker je bil imenovan za tamkajšnjega opata, verjetno še ni mogel verjeti, da bi to moglo biti res. Gotovo se je spomnil tistega reka: prelepo, da bi moglo dolgo trajati. Toda ko je okušal od znotraj prostranost mestnega župnišča in hkrati spet slišal šum Savinje ter dodobra osvežil spomine, je zaupal, da je to zdaj gotovo njegovo zadnje mesto. Kakor naskrivaj je ob sedmih zjutraj prišel iz Vitanja, kjer je prenočil, in se pridružil prošnji procesiji po mestu. Slutnja, da je prelepo biti v skoraj rodnem Celju, da bi lahko dolgo trajalo, se je uresničila.«
(dr. Marjan Turnšek)

ČEŠČENJE EVHARISTIČNEGA JEZUSA
Lepo vabljen/a, da 1 uro v tednu podariš Jezusu
in postaneš stalni/a častilec/ka evharističnega
Jezusa katero koli uro v času češčenja.
Nujno pa bi potrebovali nove častilce/ke v
naslednjih praznih terminih :
 ob torkih od 12.00 do 13.00
 ob sredah od 13.00 do 14.00
 ob četrtkih od 18.00 do 19.00
 ob petkih od 13.00 do 14.00
Informacije in prijave: Matej Prepadnik | 031 209 962 | cescenje@gmail.com


Današnja božja beseda