Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 7. velikonočne nedelje

Oznanila 7. velikonočne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

MOLITEV SVETEGA OČETA
Nebeški Oče, vera, ki si nam jo dal v tvojem Sinu Jezusu Kristusu, našem bratu, in plamen ljubezni, ki ga je Sveti Duh izlil v naša srca, naj v nas prebujata blagoslovljeno upanje v prihod tvojega kraljestva. Naj nas tvoja milost preobrazi, da bomo marljivo gojili seme evangelija, ki bo prekvasilo človeštvo in ves svet, ko zaupno pričakujemo novo nebo in novo zemljo, v katerem bodo premagane sile zla in se bo za vselej razodela tvoja slava. Naj milost jubileja v nas, romarjih upanja, oživlja hrepenenje po nebeških dobrinah in na ves svet izliva veselje in mir našega Odrešenika. Tebi, blagoslovljeni in večni Bog, bodi hvala in slava na veke vekov.
Amen.

BINKOŠTNA VIGILIJA IN OBLETNICA RAZGLASITVE ŠKOFIJE (CELJE – SVETI DUH)
Prihodnjo soboto, na predvečer binkoštnega praznika, ob 19.00, povabljeni na binkoštno vigilijo in praznovanje obletnice razglasitve škofije v župnijsko cerkev Svetega Duha v Celju. Slavje bo vodil škof Maksimilijan. Skupaj bomo molili in prosili, da Bog s svojim Svetim Duhom napolni našo škofijo, naše župnije in vsakega izmed nas. Zato v soboto zvečer v stolnici ne bo svete maše.

BINKOŠTI

VEROUK
V četrtek ima verouk 6. rezred.

ŠMARNICE PRI SV. MIKLAVŽU
V mesecu maju so šmarnice ori sv. Miklavžu vsako nedeljo ob 16.00

ŠMARNICA
V mesecu maju bomo obhajali šmarnično pobožnost. Šmarnice za odrasle bodo vsak dan pri jutranji sveti maši, ko bomo spoznavali življenje božje služabnice Cvetane Priol.
Šmarnice za otroke pa bodo:
ob ponedeljkih ob 16.00, ko ima verouk 3. razred
ob torkih ob 17.00, ko ima verouk 2. razred
ob četrtkih in petkih ob 19.00 pri sveti maši

DRUŽINSKA KATEHEZA

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE

ČEŠČENJE EVHARISTIČNEGA JEZUSA


Današnja božja beseda