Župnija Celje – Sv. Danijel

Glasbena zasedba sv. Danijela

Kaj je to?

Smo zasedba glasbenikov, ki s sodobno slavilno krščansko glasbo sodeluje pri svetih mašah med adventnim in postnim časom, prav tako med družinskimi mašami, enkrat pa smo v širši zasedbi že pripravili slavilni večer.
 

Kdo?

Skozi leta svojega delovanja smo se člani zasedbe, lahko bi rekli, “sezonsko” odločali, če bomo sodelovali, se sproti priključevali zasedbi, ali zaključili sodelovanje. Od leta 2016 se je zasedba malo stabilizirala z dvema kitaristoma, kahonistom (cajon), violinistko in pevci, katerih število se v zadnjem času povečuje :), prav tako pa je ponavadi odvisno od komada, koliko nas zapoje.
 

Kdaj?

Adventni in postni čas: večerna “delavska”maša (sobota ali petek): 1x tedensko.
Družinske maše – nedelja ob 10.00: 1x mesečno (po dogovoru).
Slavilni večer: 4. 4. 2020.
 

Namen?

S sodobno slavilno krščansko glasbo obogatiti bogoslužja in tako vsem, ki nam je ta glasba blizu, omogočiti, da nas Bog preko nje nagovarja.

 

Zgodovina?

Trije, ki smo leta 2012 pričeli v Celju pogrešati sodobno slavilno krščansko glasbo, ki smo jo poznali s študentskih maš v Ljubljani, smo se organizirali med adventnim časom in nadaljevali s petjem še v postnem času. Vsak postni ali adventni čas je sodeloval kak pevec ali inštrumentalisti več ali manj – odvisno od časa, interesa, termina… Nabor komadov se je z leti povečal. V postnem času 2016, smo se oblikovali v stabilnejšo zasedbo 6 glasbenikov. Postali smo navdušeni v ustvarjanju in sodelovanju. Povezuje nas tudi družabni vidik. Od septembra 2016, smo se “razširili” še 1x mesečno na družinske maše. Razlog: ker smo to naredili “rade volje”. Slavilni večer je nastal po Božjem navdihu in upamo, da ga ponovimo.
 

Kako se pridružiti zasedbi?

Pristopiš do nas po maši, pri kateri smo peli, in poveš. 🙂