Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 3. adventne nedelje

Oznanila 3. adventne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

Upaj(mo) si vztrajati in začeti znova!
Kljub morebitnim neuspehom prvega dela adventa si moramo upati preostali del priprave na božič uporabiti po naših najboljših močeh. Pred prvim božičem, je sv. Jožefu in Mariji (Lk 2,1-7 ), načrt mirnega pričakovanja poroda doma prekrižalo popisovanje Rimskega imperija. Toda ker sta zaupala v Boga, sta si upala iti na pot in njuno zaupanje je bilo poplačano. Tudi mi si upajmo, ker zaupamo. Za vedno večje zaupanje pa prosimo v tišini, v naši redni molitvi. Zelo vas spodbujam, da si dnevno vzamete čas za osebno molitev, pogovor z Njim o naših vsakodnevnih stvareh. Pomaga nam, če si dnevno določimo reden čas in kraj za molitev. K globlji osebni molitvi nam lahko pomaga tudi kako besedilo, npr. Carvajalova knjiga Pogovori z Bogom (je med literaturo za češčenje Najsvetejšega), V Njegovi navzočnosti, Beseda med nami … Izkoristiti moramo naš privilegij molitve pred izpostavljenim Najsvetejšim, kjer verujemo, da je pod podobo hostije Jezus še posebno navzoč. V Njegovi zakramentalni prisotnosti bomo namreč z Njim še lažje klepetali. Poleg osebne molitve si upajmo okrepiti še molitev rožnega venca. Kljub možnim neuspehom prvega tedna adventa si res upajmo še bolj spoprijateljiti z Njim, pri čemer naj nam pomaga tudi katera od zgornjih spodbud. Ves naš čas, preživet z Jezusom, nam bo omogočil zares doživeti praznovanje Jezusovega rojstva. Upajmo si spodbuditi tudi prijatelje in družino, da poglobijo osebni odnos z Jezusom!
Matic Lesjak, kpl

Sprejem novih ministrantov
Na praznik Marijinega Brezmadežnega spočetja je gospod opat med ministrantske vrste uradno sprejel šest novih ministrantov in sicer: Domna, Janeza, Jana Damjana, Luka, Mateja in Simona. Fantom tako ali drugače pokažimo, da smo jih veseli in hvaležni, Marijo pa prosimo, da bodo imeli zelo radi Jezusa, sveto evharistijo in Marijo.

Verski tisk
Prav je, da ima vsaka krščanska družina na svojem domu kakšen verski list ali revijo, saj bomo le tako storili vse, da bi poglobili svojo vero. Obnoviti bo potrebno letno naročnino za verski tisk za naslednje leto 2020. Kdor ne more vsega naenkrat, lahko poravna naročnino v dveh obrokih. V naši župnijski pisarni imamo na voljo Družinsko pratiko, razne koledarje in božične voščilnice.

Adventni čas
Naj bo za nas vse to čas poglobljenega duhovnega življenja in pričakovanja božjega rojstva. Opravimo adventno ali božično spoved. Pravi čas poskrbimo, da bodo tudi naši preizkušeni ter bolni bratje in sestre za praznike prejeli zakramente. Ta teden nam sporočite, kje vse jih lahko obiščemo.
Začenjamo z božično devet dnevnico, ki jo bomo imeli vsak dan med jutranjo in pred večerno sv. mašo. Lepo vabljeni, da se skupaj pripravimo na božične praznike.

Svetovalnica
vabi vse, ki ste se znašli v stiski. Kdaj? Vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih. Prijava: v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8.00 do 12.00 ure).

Luč miru iz Betlehema
Kakor vsako leto bo tudi tokrat k nam prišla luč miru iz Betlehema. Slovesno jo bodo prižgali v naši cerkvi v nedeljo pri sv. maši ob 10h. V nedeljo bo Betlehemska lučka na voljo vam vsem pri vseh mašah. Skavti vam bodo lučke ponudili pri vseh mašah pred cerkvijo, nato pa jo boste mogli prižgati pri goreči sveči v cerkvi in jo nato odnesti na svoje domove. Odnesete jo lahko tudi na grobove naših rajnih, kot simbol večne luči.

Adventna kvatrna nedelja
Naslednja nedelja je adventna kvatrna nedelja. Vaši darovi v nedeljo bodo namenjeni za vzdrževanje bogoslovja in za nove duhovne poklice.

Vabilo
Komorni moški zbor Celje pod vodstvom Lovra Korošca in Vokalna skupina Vodomke Laško, ki jo vodi Anja Zalokar, vabita na priložnostni konceret sakralnih, adventnih in Marijinih pesmi, ki bo v soboto, 21. novembra, po večerni sveti maši v celjski stolnici.


Današnja božja beseda