Župnija Celje – Sv. Danijel

Oznanila 2. adventne nedelje

Oznanila 2. adventne nedelje

Kategorija :Oznanila Vsi

DRUGI ADVENTNI IZZIV: OBČESTVO
Preteklo nedeljo smo stopili v novo cerkveno in bogoslužno leto. S tem smo stopili na novo pot. Na pot s prvim adventnim izzivom: »Si upamo sanjati v kakšno Cerkev smo poklicani«? Ste kaj sanjali? Verjamem, da ste.  Povabljeni, da nadaljujete. Z današnjo drugo adventno nedeljo pa prihaja drugi adventni izziv: »Občestvo.« To kar ste »sanjali in kar še boste« mora preiti v konkretno življenje. V Cerkvi je to v občestvo, v skupnost ljudi. Bolj ali maj poznate občestvo naše župnije, se pravi ljudi, ki se ob nedeljah zbiramo pri sveti maši. In sedaj si zamislimo, kako bomo vaše želje, ideje, »sanje« v tem konkretnem občestvu uresničili. Pri tem pa moramo upoštevati tri stvari iz katerih skupnost verujočih živi oziroma se hrani. Prvič, da posluša Božjo besedo. V današnjem evangeliju beremo, da je Janezu Krstniku v puščavi prišla Božja beseda, kar pomeni, da je slišal besedo Boga, da jo je sprejel in po njej zaživel, šele nato jo je bil sposoben tudi oznaniti: » Glas vpijočega v puščavi: Pripravite Gospodovo pot, zravnajte njegove steze! … In vse človeštvo bo videlo Božje odrešenje.«  Drugič, da obhaja evharistijo, sveto mašo. Iz svete maše občestvo Cerkve živi in to občestvo sploh omogoča, da je. Tretjič, da živi iz živega izročila Cerkve. Sveti duh znotraj Cerkve po številnih pastoralnih skupinah deluje in sooblikuje živo skupnost, ki sestavljajo skupaj eno živo občestvo. Torej drugi izziv za adventni čas: »Občestvo.«
Tadej Linasi, stolni župnik

ŠKOFOVE SOBOTNE ADVENTNE KATEHEZE PRI SVETI MAŠI
V adventnem času ob sobotah, pred vsako adventno nedeljo, zvečer ob 18. uri, ima škof Maksimiljan adventno katehezo pri sveti maši. Lepo povabljeni k sobotnim svetim mašam v adventu in s tem duhovni pripravi na božič. Druga adventna kateheza bo prihodnjo soboto ob 18. uri. Vedno bo pred in med sveto mašo tudi priložnost za sveto spoved.

MAŠA ZA KARITATIVNE SODELVCE IN NJIHOVE PODPORNIKE
V soboto 11. decembra ob 9.uri vabljeni člani Vincencijeve družine naše župnije in Karitasa ter podporniki in dobrotniki k sveti maši v stolnico.

PRAZNIK BREZMADEŽNEGA SPOČETJA DEVICE MARIJE
V sredo je praznik brezmadežnega spočetja Device Marije. Svetem maše bodo v stolnici ob 7., 8., 10., in 18. uri. V marijini cerkvi pa ob 9. uri. Lepo povabljeni k prazničnemu bogoslužju.

PRVA NEDELJA
Danes je prva nedelja v mesecu. Bog vam povrni za vaš dar za poplačilo dolgov strehe na stolnici. 

Molitev k Brezmadežni – sv. Maksimilijan Kolbe
O najsvetejša Gospa! Verujem in priznavam tvoje sveto in brezmadežno, čisto spočetje. O najčistejša Gospa! Po svoji deviški čistosti, po svojem brezmadežnem spočetju in veličastnem dostojanstvu Božje Matere mi izprosi: ponižnost, veliko čistost srca, telesa in duše, vztrajnost v poklicanosti, dar molitve, pobožno življenje in srečno smrt.

SLOVESNO ČEŠČENJE NAJSVETEJŠEGA ZAKRAMENTA V MARIJINI CERKVI
Jutri, v ponedeljek, bo v Marijini cerkvi slovesno celodnevno češčenje Najsvetejšega zakramenta, ko smo kot župnijsko občestvo, še posebej povabljeni k molitvi pred Najsvetejšim za našo škofijo, za sinodo in druge potrebe. Svete maše bodo ob 8., 10. in 18. uri. Lepo povabljeni k molitvi. V ponedeljek ne bo v stolnici večerne svete maše.

SVETOVALNICA
Kdaj? – vsak 1. in 3. torek v mesecu od 16.00 – 18.00 ure v župnijskih prostorih.
Prijava:  v župnijski pisarni osebno ali po telefonu (03) 426 19 00 (v času od 8. do 11. ure in 17. do 18. ure).

PCT – POGOJI ZA OBISK SVETE MAŠE
Za obisk svete maše v cerkvi je potreben PCT (prebolel, cepljen, testiran). Hvala za razumevanje.

ADVENTNA AKCIJA OTROCI ZA OTROKE
Otroci so pri verouku dobili adventne misijonske koledarje, preko njih so povabljeni k dobrodelnosti za otroke v misijonih. Svoje darove, ki jih bodo zbirali skozi advent bodo na božič položili v jaslice. Lepo vabljeni k tej adventni dobrodelni akciji.


Današnja božja beseda